Homing – Odkorkuj wyobraźnię!

2012-10-03

Pasjonatów gotowania z przyjaciółmi w domu przybywa, a to za sprawą mody na homing. Wszystko co kochamy można mieć w zasięgu ręki. Nasza ukochana kuchnia, w której czujemy się jak ryba w wodzie, przyjaciele i jedzenie, które stanie się rozkoszą dla podniebienia i wyjątkową otoczką dla rozmów.

Moda na homing powstała jako alternatywa do clubbingu i spotkań ze znajomymi w głośnych zatłoczonych pubach. Jest to świetny pomysł na połączenie pasji jedzenia i gotowania, i spędzania czasu w otoczeniu przyjaciół. Któż z nas nie kocha jeść, a jeśli do tego potrawa powstaje ze wspólnym zaangażowaniem, to nic nie może się temu równać. Potrawy które serwujemy powinny być podsycone odpowiednio dobranym trunkiem. Odpowiedni dobór wina jest w stanie przełamać, uzupełnić lub podkreślić walory smakowe potrawy. Jak jednak spośród setek rodzajów wina znaleźć to jedyne, które zapewni nam sukces kulinarny? Informacji możemy szukać na etykietach. Dlatego świetnym rozwiązaniem jest prezentacja potraw na głównej etykiecie. Przykładem etykiety podpowiedzi/instrukcji jest etykieta wina CELEBRO. Tam w formie rysunków graficznych oraz opisów przedstawiono potrawy, do których warto podawać wino. Klient nie traci czasu na wyszukiwanie informacji. Krótkie spojrzenie na etykietę pozwala na szybką decyzję i nie pozostawia niepewności o złym wyborze. CELEBRO jest doskonałym przewodnikiem, dzięki któremu unikniemy gafy kulinarnej. Dla smakoszy rożnych kuchni istotny jest również kraj pochodzenia wina. Pod marką Celebro proponowane są cztery wina: białe z Hiszpanii i Francji oraz czerwone z Argentyny i Włoch. Na każdym znajduje się także przepis na potrawę, która idealnie skomponuje się z wybranym trunkiem. Gotowanie i to, co z nim związane, staje się coraz bardziej modne, a posiadanie tejże umiejętności bardzo doceniane. Wyszukiwanie inspiracji kulinarnych, przygotowywanie wyjątkowych dań, zaskakiwanie oryginalnymi smakami przybrało charakter pewnych rytuałów i przede wszystkim gwarantuje przyjemne spędzenie czasu. Jeszcze do niedawna kuchnia była postrzegana jako miejsce przeznaczone dla kur domowych - teraz jest miejscem - gdzie można się zrelaksować po stresujących godzinach pracy.




Ciekawostki

2014-01-08 16:43:50 | Komentarze: 0

Jedz ser żółty zimą – 3 powody

Zimą zasadniczo polecane przez dietetyków są kasze oraz owoce i warzywa. Produktów, które dodadzą nam siły i uzupełnią brakujące witaminy i minerały, jest jednak o wiele więcej. Jednym z nich jest ser żółty - zdradzamy, jakie ma właściwości i dlaczego nie powinno go zabraknąć w naszym zimowym jadłospisie.

Kapary i karczochy - z czym to się je?

Zdrowe, ekologiczne szkło TERMISIL – idealne do pieczenia ciast i własnego chleba!

Pieczenie w naczyniu żaroodpornym Grill&Drop jest takie proste!

Ochrona pszczół i motyli, czyli producenci żywności w trosce o środowisko

Bądź eko także w kuchni!

Życie kręci się wokół wody

RICOLA - FUNKCJONALNE CUKIERKI ZIOŁOWE – smak, orzeźwienie i bogactwo 13 ziół w każdym cukierku!

Skąd pochodzi Twoja ryba?

Student w wielki mieście - kulinarna szkoła przetrwania