Feeria smaków w plasterkach – sery topione marki LACTIMA

2015-04-08

Kulinaria nie znoszą monotonii. Im większe bogactwo smaków i aromatów tym bardziej chwalimy zarówno swój apatyt, jak i zdolności kucharza. Co jednak, kiedy w kuchni brakuje pomysłów na ciekawe urozmaicenia codziennych dań? Wtedy najlepiej sięgnąć po produkty, których nietuzinkowe smaki zaakcentują zarówno proste w swojej formie śniadania, jak i najbardziej wyszukane potrawy przyrządzane na specjalne okazje. Tu wspaniale sprawdzą się Sery topione w plasterkach marki LACTIMA.

Bogactwo aromatów

Sery topione w plasterkach marki LACTIMA to nie tylko przepyszna, ale i pełnowartościowa propozycja, która odmieni oblicze wielu popularnych dań. Za wysoką jakość oraz pełny smak serów LACTIMA odpowiedzialne są starannie dobrane surowce oraz najnowsza technologia produkcji. Sery te dostępne są w aż dziewięciu wariantach: Gouda, Emmentaler, Edam, Cheddar, Toast, Ze szczypiorkiem, Z szynką, Z papryką i Z salami. Każdy spośród nich składa się z ośmiu indywidualnie zapakowanych w folię plasterków, co pozwala na łatwe przygotowanie kanapek zarówno w domu, jak i na pikniku, czy wycieczce. Ponadto opakowanie z funkcją wielokrotnego otwierania i zamykania zabezpieczy walory smakowe i odżywcze, przedłużając świeżość każdego z serów.

Inne oblicze plasterków

Mimo swojej formy, są doskonałym uzupełnieniem nie tylko śniadania, ale i wielu innych posiłków. Z ich pomocą domowe sosy i zupy nabiorą wyjątkowo kremowej konsystencji, a zwykły filet z kurczaka zamieni się w wykwintne danie za sprawą roztopionego na powierzchni plasterka. Ponadto sery topione marki LACTIMA pomogą w szybki sposób wzbogacić menu przyjęcia koktajlowego, stając się nietuzinkowym dodatkiem mini kanapeczek z dodatkiem łososia, brokułowo-serowych zapiekanek w foremkach, ciasteczek francuskich z cheddarem czy roladek z plasterków sera wypełnionych dowolnym farszem.
Każdy spośród dziewięciu wariantów serów topionych w plasterkach marki LACTIMA przyniesie nam chwilę smakowej przyjemności, a także wprowadzi do codziennych dań nutę zupełnie nowych, kulinarnych inspiracji.

Sery topione w plasterkach marki LACTIMA: Cheddar, Toast, Z szynką, Gouda, Edam, Z salami,
Z papryką, Ze szczypiorkiem, Emmentaler:

Opakowanie (masa netto): 130 g
Sugerowana cena: 2,79 zł/szt.

LACTIMA rozpoczęła działalność gospodarczą w 1989 roku. Produkcję serów topionych prowadzi od 1992 roku w nowo wybudowanym zakładzie w Morągu, w ekologicznie czystym regionie Warmii i Mazur. Oferta firmy obejmuje sery topione w plasterkach, krążkach, serdelkach, kostkach, bloczkach, saszetkach, sery topione do smarowania oraz masło, margarynę i mix tłuszczowy w małych opakowaniach do cateringu. Wszystkie grupy serów produkowane są w wielu wariantach smakowych. Firma pracuje zgodnie z systemami zarządzania jakością ISO 9001:2009, ISO 22000:2006 (HACCAP), BRC, Halal. LACTIMA systematycznie rozwija swoją sprzedaż w kraju i za granicą, głównie w Europie oraz na Bliskim i Dalekim Wschodzie. Produkty firmy eksportowane są do Afryki, Ameryki Północnej i Południowej, Korei Południowej, Chin, Japonii, spełniając bardzo rygorystyczne wymagania poszczególnych krajów.

LACTIMA Sp. z o.o.
ul. Kaszubska 6
14-300 Morąg
tel.: 89 757 40 65, 89 757 51 54
fax: 89 757 42 24
e-mail: handel@lactima.pl
sekretariat@lactima.pl