Drożdżowe paluchy z czarnuszką
2016-02-03
Doskonały dodatek do sałatek i jako samodzielna przekąska!
Składniki na ciasto:
• 1 torebka drożdży suszonych instant CYKORIA
• 1 łyżeczka cukru
• 1/2 kg mąki
• 1 łyżeczka soli
• 3 łyżki oliwy
• ciepła woda
Składnik dodatkowy:
• czarnuszka
Przygotowanie. Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą w malakserze dolewając tyle letniej wody, aby powstało sprężysta i w miarę lekka masa, która nie będzie lepić się do rąk. Całość mieszamy ok.4-5 minut tak, aby dobrze napowietrzyć ciasto a następnie odrywamy jego kawałki, rolujemy je, nadając kształt palucha i mocno przyciskamy do wysypanej na talerz czarnuszki. Odwracamy czarnuszką do góry i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na około 8 minut.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.gotowaniejestproste.pl
• 1 torebka drożdży suszonych instant CYKORIA
• 1 łyżeczka cukru
• 1/2 kg mąki
• 1 łyżeczka soli
• 3 łyżki oliwy
• ciepła woda
Składnik dodatkowy:
• czarnuszka
Przygotowanie. Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą w malakserze dolewając tyle letniej wody, aby powstało sprężysta i w miarę lekka masa, która nie będzie lepić się do rąk. Całość mieszamy ok.4-5 minut tak, aby dobrze napowietrzyć ciasto a następnie odrywamy jego kawałki, rolujemy je, nadając kształt palucha i mocno przyciskamy do wysypanej na talerz czarnuszki. Odwracamy czarnuszką do góry i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na około 8 minut.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.gotowaniejestproste.pl
Autor: PR CLUB
- Przepisy kulinarne
-
2016-03-21 12:46:49 | Komentarze: 2
Sałata z malinami i serkiem SERTOP
Z kultowym Złotym Ementalerem!
-
Sałata z łososiem i serem
-
Omlet z maką jaglaną i serkiem
-
Cytrynowy mazurek z kremem Ekler
-
Sznycelki
-
Panierowany filet z mintaja
-
Paluchy drożdżowe z serem
-
Zupa krem chrzanowa z serem i plackiem ziemniaczanym
-
Zapiekane bataty z serkiem
-
Marchewka z serem i kaszą