Dodaj ofertę za darmo

Wyszukiwarka

Liczba znalezionych wiadomości: 24

  • 2014-08-25 | Komentarze: 0

    Metabolizm a woda

    Chcąc pozbyć się zbędnych kilogramów – w sposób bezpieczny dla naszego organizmu – nie wystarczy tylko przejść na ścisłą dietę czy wylać litry potu na siłowni. Zdrowe odchudzanie i utrzymanie pożądanej figury powinno przebiegać jako kombinacja kilku kluczowych elementów. W jaki sposób utrzymać metabolizm na zadowalającym poziomie podpowiada mgr Iwona Gryszkin, dietetyk z Kliniki Diety Gryszkin.

  • 2014-07-07 | Komentarze: 0

    Dziecko z wodą za pan brat.

    Woda jest niezwykle ważna w codziennej diecie – tak osoby dorosłej, jak i dziecka. Co jednak zrobić, gdy najmłodszy domownik niechętnie sięga po szklankę wody zerkając jednocześnie w kierunku kolorowych, słodkich napojów? Jak sprawić, aby dziecko dobrowolnie wybierało wodę, gdy tylko poczuje pragnienie? Kilka sprytnych sposobów zdradza mgr Iwona Gryszkin, dietetyk z Kliniki Diety Gryszkin.

  • 2014-06-09 | Komentarze: 0

    Grillowo – smacznie i zdrowo

    Tegoroczny sezon grillowy rozpoczęty! Pogoda coraz częściej sprzyja organizowaniu pikników oraz biesiad na świeżym powietrzu. Czy jednak jedzenie przyrządzone na grillu jest bezpieczne dla naszego organizmu? Zdania są podzielone. Jedno jest pewne – przestrzegając kilku podstawowych zasad przygotujemy posiłek, któremu pod kątem zdrowia nie będzie można zbyt wiele zarzucić, a dla podniebienia będzie to prawdziwe niebo.

  • 2014-03-03 | Komentarze: 0

    Nie(d)ocenione kwasy tłuszczowe

    Wiosna zbliża się wielkimi krokami. W ostatnich tygodniach zimy wiele osób zaczyna poważnie myśleć o przygotowaniu swoich sylwetek na przyjście cieplejszych dni. Najczęściej skupiamy swoją uwagę na zmianie diety. Niestety niektórzy wychodzą z błędnego założenia, że wystarczy wyeliminować z potraw tłuszcze, aby szybko uzyskać wymarzoną sylwetkę. Jednak co z naszym zdrowiem? Czy wszystkie tłuszcze są złe? O roli tłuszczów w codziennej diecie opowiada dietetyk Iwona Gryszkin z Kliniki Diety Gryszkin.

  • 2013-12-17 | Komentarze: 0

    Święta pod okiem dietetyka

    Zbliżają się święta. Przed nami wizja stołów bogato zastawionych smakołykami. Wszystko co lubimy najbardziej, na co czekamy cały rok… Niestety większość z nich jest bardzo kaloryczna; może powodować niestrawność oraz odkładać się w postaci niechcianych fałdek na brzuchu czy biodrach. Jest na to sposób – wystarczy przygotować ulubione świąteczne potrawy w taki sposób, aby stały się nieco „lżejsze”…

  • 2013-11-22 | Komentarze: 0

    Bez glutenu można żyć smacznie! Kilka słów o diecie bezglutenowej

    Celiakia jest jedną z najpoważniejszych nietolerancji pokarmowych człowieka. Szacuje się, że cierpi na nią przynajmniej 1 proc. populacji, a mimo to świadomość społeczna dotycząca tej choroby wciąż jest niewielka. Jedyną metodą jej leczenia jest stosowanie ścisłej diety bezglutenowej. Jak skomponować idealne menu, których produktów unikać i jak szukać tych właściwych na sklepowych półkach?

  • 2013-11-18 | Komentarze: 0

    Co i jak jeść aby… przytyć?

    W czasie gdy wiele osób walczy o utratę zbędnych kilogramów, są również tacy, którzy próbują osiągnąć odwrotny efekt i nieco przybrać na wadze… Brzmi nieprawdopodobnie?

  • 2013-11-18 | Komentarze: 0

    Suplementy w czasie odchudzania

    Czemu służą suplementy? Szczupła sylwetka jest marzeniem każdej z nas. Ze wszystkich stron kuszą nas reklamy idealnej kobiecej figury. Jak osiągnąć taki cel? Dieta, ćwiczenia, a może preparat wspomagający zdrowe odżywianie?

  • 2013-11-18 | Komentarze: 0

    Jak wspomóc trawienie, przedłużyć młodość i zwalczyć cellulit?

    Papaja - owoc, wciąż postrzegany jako egzotyczny, kryje w sobie bogactwo właściwości korzystnych dla ludzkiego ciała. Niepozorny w formie, przypominający naszą gruszkę, może być lekiem na całe zło…

  • 2013-11-18 | Komentarze: 0

    Rosół na chłodne dni – jak gotować aby był zdrowy, smaczny i pożywny?

    Rosół to rodzaj niezagęszczonej zupy, której bazą jest wywar mięsno-warzywny. W zależności od regionu, podaje się go z makaronem typu nitki, z ziemniakami lub z plackiem. Na Śląsku Cieszyńskim na przykład podaje się go z kluskami wątrobianymi.

Strona 1 z 3
 1  2  3   następna »