Dżemy w alupakach marki Stovit

2011-02-22

Kiedy za oknem rozkwita wiosna, marzą nam się leśne spacery, piesze wycieczki, wypady za miasto.. Z niecierpliwością wyczekujemy weekendu aby wybrać się na rodzinny piknik w gronie najbliższych. Oprócz świetnej zabawy na świeżym powietrzu, wspólnie spędzonego czasu oraz bezcennych chwil relaksu, równie ważną rolę odgrywają przysmaki w piknikowym koszu...

Jakie zatem wybrać?
Nic prostszego. Wystarczy zabrać ze sobą pieczywo, wędlinę, żółty ser, odrobinę masła, a także ulubione warzywa. Dodatkową atrakcją dla najmłodszych mogą być rogaliki, drożdżówki lub gofry posmarowane pysznym dżemem owocowym. Transport całego słoiczka na wycieczkę może być jednak uciążliwy. Bo kto chciałby mieć zabrudzony plecak?

Marka Stovit wprowadziła na rynek niskosłodzone dżemy w poręcznych i wygodnych alupakach. Oferta składa się z 7 owocowych smaków: pomarańczowego, jagodowego, truskawkowego, morelowego, wiśniowego, z czarnych porzeczek oraz powideł śliwkowych. Dzięki różnorodności oraz małemu opakowaniu, każdy uczestnik pikniku będzie miał możliwość wyboru swojego ulubionego smaku i komfort w postaci przygotowania słodkiej kanapki na miejscu.

Przetwory owocowe dostępne w alupakach to produkty posiadające wiele zalet. Są niskosłodzone, podobnie jak większość produktów firmy Stovit oraz nie zawierają sztucznych barwników i aromatów. Niewielkie opakowanie dżemu (25 gram) umożliwia jego jednorazowe spożycie i pozwala na wszechstronne zastosowanie produktu wynikające z praktycznego opakowania.

Dżemy w alupakach to idealne rozwiązanie w pracy, w podróży lub na rodzinnym stole. Dżemy STOVIT charakteryzują się intensywnie owocowymi smakami i zapachem. Dodatkowo na opakowaniu producent umieścił dokładną informację na temat składu produktu oraz jego wartości odżywczych i energetycznych (w ten sposób łatwo zaplanować codzienna dietę).

Domowe rogaliki dobre na każda okazję

Składniki:

• 4 szklanki (ok. 60 dag) mąki
• 25 dag masła lub margaryny
• 5 dag drożdży
• 2 jaja
• 1 białko
• 2 łyżki śmietany
• cukier waniliowy
• dżem o ulubionym smaku
• cukier kryształ do posypania

Sposób przyrządzania:
Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać drożdże, jaja, śmietanę, cukier waniliowy i dokładnie wyrobić ciasto. Starannie zawinąć je w lnianą ściereczkę i włożyć do dużego garnka z letnią wodą. Gdy wypłynie, wyjąć, rozwałkować na placek grubości 0,5 cm, pokroić na kwadraty o bokach około 12 cm. Posmarować placuszki dżemem, zostawiając wokół margines ciasta szerokości 1-1,5 cm, zwinąć w kształtne rogaliki. Wierzch każdego umoczyć w rozkłóconym białku, po czym zanurzyć w cukrze i ułożyć na natłuszczonej blasze posypanej mąką. Piec w temperaturze 190st do chwili, aż rogaliki pięknie się zrumienią.


Cena w sklepie:

Stovit Dżem Pomarańczowy (25 g): 0,56 zł
Stovit Dżem Jagodowy (25 g): 0,56 zł
Stovit Dżem Truskawkowy (25 g): 0,56 zł
Stovit Dżem Morelowy (25 g): 0,56 zł
Stovit Dżem Wiśniowy (25 g): 0,56 zł
Stovit Dżem Z czarnych porzeczek (25 g): 0,56 zł
Stovit Powidła śliwkowe mieszane (30 g): 0,56 zł

Do nabycia w handlu nowoczesnym i tradycyjnym, a także stołach hotelowych na terenie całego kraju.

Zapraszamy na stronę internetową: www.stovit.com.pl



  • Dżemy w alupakach

    Gość: ewka | 2011-02-22 12:29:13

    Przecież to nie jest NOWOŚĆ. Kupuje te dżemiki w sklepie już z dobry rok.

Dodaj komentarz