Czasochłonne pieczenie niech odejdzie w zapomnienie, czyli wskazówki dla nowoczesnej Pani domu

2012-03-09

Ciasta, ciasteczka, rogaliki, torty. Smakołyki, które na co dzień spędzają sen z powiek łasuchów to przede wszystkim ważny element spotkań przy herbacie, rozmaitych uroczystości oraz świąt. Ich przygotowanie wymaga jednak sporo czasu oraz umiejętności kulinarnych. I chociaż bez najmniejszego kłopotu możemy zakupić łakocie w sklepach, te własnej roboty są gwarancją najlepszej jakości. Jak samemu upiec pyszne i zdrowe ciasto radzi - Marek Kapturzak, Manager ds. sprzedaży z firmy VOG Polska Sp. z o.o.

W pierwotnych czasach ciasta składane były bogom w ofierze, jako symbol dobrobytu, miłości i płodności. Moc smaku ciast również dzisiaj jest nie do przecenienia. Kawałek ulubionego wypieku jako dodatek do kawy potrafi przywrócić uśmiech na twarzy nawet w najbardziej pochmurny dzień. Co więcej, zapach piekącego ciasta przywodzi na myśl domową atmosferą i poczucie bezpieczeństwa. Dla niektórych gospodyń domowych pieczenie to czynność relaksująca, wielu jednak kojarzy się z czasochłonnymi i trudnymi recepturami. Dla tych ostatnich dedykowane są produkty, których zalety w stosowaniu opisze ekspert z firmy VOG.

Smak to podstawa

Dla wszystkich Pań, które pragną zaoszczędzić czas a przy okazji urozmaicić własne przepisy kulinarne powstała linia tartych bakalii marki BackMit. Producent zapewnia sukces kulinarny i tym samym satysfakcję z własnych możliwości. „Ciasto to nie tylko mąka, cukier, tłuszcz i jajka. To przede wszystkim serce, które wkładamy w cały proces pieczenia. Nie oznacza to jednak, że musimy poświęcić tej czynności wiele czasu. Dzięki produktom do wypieków, takim jak linia marki BackMit możemy przyrządzić wspaniałe wypieki w kilka chwil ”- przekonuje ekspert. Na sukces w pieczeniu składają się z pewnością dodatki, które sprawiają, że wypiek ma ukierunkowany, ulubiony przez nas smak.”Wyroby takie, jak Mak mielony, Tarte orzechy włoskie, Tarte orzechy laskowe, Tarte migdały, dodane do podstawowej bazy ułatwiają przygotowanie rozmaitych smakowo przysmaków, które co ważne nie będą wymagać od nas nakładu czasu. Ogromnym atutem produktów marki BackMit jest ich konsystencja, która umożliwia dodanie bakalii do ciasta, bez ich czasochłonnego przetwarzania, czyli mycia, obierania, tarcia. Mak mielony jest gotowy do użytku po dodaniu gorącego mleka. Będzie pomocny zwłaszcza w okresie świątecznym przy przygotowywaniu makowców, tortu makowego, czy kruchego ciasta z makiem. Miłośnikom przysmaków o orzechowej nucie przypadną z kolei do gustu ciasta z dodatkiem Tartych Orzechów laskowych, Tartych Orzechów włoskich oraz tartych Migdałów marki BackMit. Placek orzechowy, Rogaliki orzechowe, keks, babka orzechowa, strudel, comber, tort orzechowy z zastosowaniem tych produktów to kwestia zaledwie kilku minut ‘’ zachęca do wypróbowania linii marki BackMit, Marek Kapturzak z firmy VOG.

Jakość składników to klucz do sukcesu

Dobry przepis i nasz zapał to nie wszystko. Jak sugeruje specjalista: „ Smak ciasta w dużej mierze zależy od ingredientów. Liczy się ich świeżość, jakość i pochodzenie. Stosując w odpowiednich proporcjach składniki najwyższej jakości będziemy mieli pewność, że ciasto nie tylko pięknie wyrośnie ale nie zaszkodzi naszemu zdrowiu. Dlatego tak duża wagę przywiązujemy do kontroli naszych produktów z serii tartych bakalii marki BackMit. Mak mielony oraz Tarte Orzechy włoskie, Tarte Orzechy laskowe oraz Tarte Migdały pochodzą z gatunkowo najlepszych surowców, które na bieżąco sprawdzane są przez państwowy urząd kontroli jakości. Mak poddawany jest opatentowanemu, naturalnemu procesowi, który umożliwia wykorzystanie go do celów spożywczych. Orzechy z kolei są zbierane raz do roku, następnie składowane i dokładnie selekcjonowane. Surowiec każdego produktu jest z osobna tarty w trakcie jednego cyklu produkcyjnego i natychmiast, w atmosferze specjalnego spożywczego gazu obojętnego, pełniącego funkcję przedłużającą przydatność do spożycia, umieszczany w opakowania chroniące zawartość przed światłem”. Wybierając tarte bakalie warto zwrócić również uwagę na to, aby nie zawierały dodatków, zmieniających z reguły smak ciasta. „ W składzie tartych bakalii marki BackMit nie znajdziemy śladu ulepszaczy, gwarantujemy zatem naturalność i indywidualność Państwa wypieków”- dodaje Marek Kapturzak.


„Bez pracy nie ma kołaczy”. Jak udowadnia Marek Kapturzak, Manager ds. sprzedaży z firmy VOG Polska Sp. z o.o., przysłowie to nie sprawdzi się, gdy w prosty i szybki sposób przyrządzimy przepyszne i zdrowe ciasto z tartymi bakaliami marki BackMit.

Tarte Orzechy włoskie marki BackMit
Masa netto: 200 g
Cena brutto: 9, 99 zł
Marka: BackMit
Producent: VOG Sp. z o.o.

Tarte Orzechy laskowe marki BackMit
Masa netto: 200 g
Cena brutto: 8, 89 zł
Marka: BackMit
Producent: VOG Sp. z o.o.

Mak mielony marki BackMit
Masa netto: 200 g, 1 kg
Cena brutto 200 g: 4, 39 zł
Cena brutto 1kg: 19, 19 zł
Marka: BackMit
Producent: VOG Sp. z o.o.

Tarte Migdały marki BackMit
Masa netto: 200 g
Cena brutto: 8, 49 zł
Marka: BackMit
Producent: VOG Sp. z o.o.






Ciekawostki

2014-01-08 16:43:50 | Komentarze: 0

Jedz ser żółty zimą – 3 powody

Zimą zasadniczo polecane przez dietetyków są kasze oraz owoce i warzywa. Produktów, które dodadzą nam siły i uzupełnią brakujące witaminy i minerały, jest jednak o wiele więcej. Jednym z nich jest ser żółty - zdradzamy, jakie ma właściwości i dlaczego nie powinno go zabraknąć w naszym zimowym jadłospisie.

Kapary i karczochy - z czym to się je?

Zdrowe, ekologiczne szkło TERMISIL – idealne do pieczenia ciast i własnego chleba!

Pieczenie w naczyniu żaroodpornym Grill&Drop jest takie proste!

Ochrona pszczół i motyli, czyli producenci żywności w trosce o środowisko

Bądź eko także w kuchni!

Życie kręci się wokół wody

RICOLA - FUNKCJONALNE CUKIERKI ZIOŁOWE – smak, orzeźwienie i bogactwo 13 ziół w każdym cukierku!

Skąd pochodzi Twoja ryba?

Student w wielki mieście - kulinarna szkoła przetrwania