Ciemne Winogrona Puffins – poznaj nowy wymiar przekąski pełnej naturalnych witamin.

2015-03-02

W ofercie produktowej rodzimej marki Puffins pojawiła się nowość - naturalne, suszone nowoczesną metodą puffingu Ciemne Winogrona, których intensywny, owocowy smak, idealna chrupkość, moc naturalnych witamin i wartości odżywczych rewolucjonizują dotychczasowe myślenie o przekąskach. Metoda puffingu różni się diametralnie od tradycyjnych metod suszenia, a starannie przemyślany proces produkcji przekąsek i wyeliminowanie z niego wszelkich sztucznych czy chemicznych komponentów sprawiają, że przekąskę Puffins można podgryzać bez ograniczeń ciesząc się jej doskonałym smakiem, chrupkością i naturalnym bogactwem witamin.

Ciemne Winogrona Puffins poddane zostały unikalnemu procesowi suszenia próżniowego zachodzącego w temperaturze nawet poniżej 30 stopni Celcjusza. W ten sposób powstały trójwymiarowe winogrona Puffins, które w niczym nie przypominają tradycyjnych suszonych winogron, czyli popularnych rodzynek. Suszenie niezwykłą metodą próżniową sprawia, że owoce zachowują naturalny kształt, smak i intensywny aromat świeżych owoców, chroniąc je jednocześnie przed utratą cennych wartości odżywczych. Puffingowane Ciemne Winogrona są więc lekkie, kruche, chrupiące i nie kurczą się jak tradycyjny susz, tylko powiększają się nabierając objętości i zachowując swój pierwotny, pełny, okrągły kształt. Co najważniejsze, Ciemne Winogorna Puffins są w 100% naturalne, nie są traktowane żadną chemią, nie zawierają konserwantów ani żadnych innych ulepszaczy aromatu czy wyglądu.

Winogrona Puffins doskonale sprawdzają się jako słodka, ale i zdrowa przekąska. Bogate w wapń i bor zapobiegają osteoporozie, zawarty w nich błonnik reguluje procesy trawienne, a magnez i witaminy z grupy B pomagają w utrzymaniu koncentracji. Winogrona są też źródłem żelaza, potasu, cynku oraz witamin C i E, które zwalczają wolne rodniki, poprawiają pracę serca i wygląd skóry oraz podnoszą odporność organizmu.
Ciemne Winogorna Puffins znaleźć można w charakterystycznym dla marki, biodegradowalnym kartoniku ze specjalnym wycięciem, dzięki któremu natychmiast zobaczyć można, co kryje się w środku. Opakowanie informuje ponadto, że Ciemne Wingorona Puffins, z uwagi na naturalną technologię powstawania i brak jakichkolwiek dodatkowych komponentów, mogą być bez obaw wybierane przez wegan.






*MicroFood to polska, rodzinna firma z Ostrzeszowa, która postawiła stworzyć przekąskę w 100% naturalną, a zarazem pozwalającą na słodką chwilę przyjemności bez wyrzutów sumienia . W ten sposób powstały Puffins – absolutnie oryginalne, niekonwencjonalne i jednocześnie w 100% naturalne - chrupiące owoce w zaskakująco nowej, lekkiej formie. Jest to możliwe dzięki unikatowej na skalę światową technologii suszenia owoców metodą próżniową. Suszenie próżniowe to suszenie w podciśnieniu. Dzięki zastosowaniu podciśnienia intensywne parowanie zachodzi nawet w niskich temperaturach. W podciśnieniu temperatura wrzenia wody znacznie opada (nawet do 33°C). Suszenie próżniowe pozwala na otrzymanie produktu o bardzo wysokiej jakości. Walory odżywcze i smakowe są nieporównywalnie wyższe od otrzymywanych w suszeniu tradycyjnym.

Czy suszone owoce mogą nas jednak jeszcze czymś zaskoczyć?
Okazuje się, że tak – co więcej, jak pokazują przekąski marki Puffins, mogą wręcz zrewolucjonizować nasze dotychczasowe myślenie o zdrowym podgryzaniu, podjadaniu i przegryzaniu. Puffins powstają dzięki unikatowej technologii suszenia próżniowego nazwanego puffing, stworzonego i opatentowanego przez ich producenta, firmę MicroFood. W ten sposób przekąski zachowują naturalną słodycz dojrzałych owoców i ich wartości odżywcze, co więcej – swoim kształtem również przypominają te prawdziwe, z drzew i krzewów!

Źródło: Puffins.co