CYKORIA – błyskawiczne serniczki
2015-04-02
Składniki:
• 1 opakowanie sernika na zimno CYKORIA
• 600ml zimnego mleka
• 2 serki homogenizowane
• 100g dowolnych, owocowych galaretek
• 100g rodzynek
• Maczek owocowy CYKORIA
• Mała paczka biszkoptów
Przygotowanie. Zawartość opakowania ubijamy z zimnym mlekiem przez ok. 3 minuty, dodajemy serki i ubijamy kolejne 3 minuty a następnie całość delikatnie mieszamy z rodzynkami i pokrojoną w kostkę galaretką. Z białego, grubego kartonu wycinamy paski o szerokości 10cm i długości ok.35cm, które następnie łączymy przy pomocy spinacza, tworząc w ten sposób okrągłe formy do serników. Formy kładziemy na tekturze i papierze do pieczenia. Na dnie każdej formy układamy ciasno biszkopty a następnie wykładamy masę. Całość wkładamy do lodówki na ok. 1h. Po wyjęciu obsypujemy owocowym maczkiem.
To, jaki smak będzie miał nasz sernik zależy wyłącznie od naszej inwencji. Możemy przygotować go w tortownicy i udekorować galaretką o dowolnym smaku. Miłośnikom kakao z pewnością przypadnie do gustu wersja czekoladowa z polewą i kawałkami czekolady zamiast owocowych galaretek, podanych w przepisie. Kawosze natomiast mogą zastąpić galaretki mocnym wywarem z kawy (łyżka kawy, zalana wrzątkiem i wlana o zaparzeniu razem z fusami do masy). Smacznego eksperymentowania!
• 1 opakowanie sernika na zimno CYKORIA
• 600ml zimnego mleka
• 2 serki homogenizowane
• 100g dowolnych, owocowych galaretek
• 100g rodzynek
• Maczek owocowy CYKORIA
• Mała paczka biszkoptów
Przygotowanie. Zawartość opakowania ubijamy z zimnym mlekiem przez ok. 3 minuty, dodajemy serki i ubijamy kolejne 3 minuty a następnie całość delikatnie mieszamy z rodzynkami i pokrojoną w kostkę galaretką. Z białego, grubego kartonu wycinamy paski o szerokości 10cm i długości ok.35cm, które następnie łączymy przy pomocy spinacza, tworząc w ten sposób okrągłe formy do serników. Formy kładziemy na tekturze i papierze do pieczenia. Na dnie każdej formy układamy ciasno biszkopty a następnie wykładamy masę. Całość wkładamy do lodówki na ok. 1h. Po wyjęciu obsypujemy owocowym maczkiem.
To, jaki smak będzie miał nasz sernik zależy wyłącznie od naszej inwencji. Możemy przygotować go w tortownicy i udekorować galaretką o dowolnym smaku. Miłośnikom kakao z pewnością przypadnie do gustu wersja czekoladowa z polewą i kawałkami czekolady zamiast owocowych galaretek, podanych w przepisie. Kawosze natomiast mogą zastąpić galaretki mocnym wywarem z kawy (łyżka kawy, zalana wrzątkiem i wlana o zaparzeniu razem z fusami do masy). Smacznego eksperymentowania!
Autor: PR CLUB
- Przepisy kulinarne
-
2016-03-21 12:46:49 | Komentarze: 2
Sałata z malinami i serkiem SERTOP
Z kultowym Złotym Ementalerem!
-
Sałata z łososiem i serem
-
Omlet z maką jaglaną i serkiem
-
Cytrynowy mazurek z kremem Ekler
-
Sznycelki
-
Panierowany filet z mintaja
-
Paluchy drożdżowe z serem
-
Drożdżowe paluchy z czarnuszką
-
Zupa krem chrzanowa z serem i plackiem ziemniaczanym
-
Zapiekane bataty z serkiem