Dodaj ofertę za darmo

Babeczki czekoladowe

2015-04-02

Doskonałe na Święta i nie tylko!

Składniki:
• 2 szklanki mąki tortowej
• 1 kostka masła
• 4 jajka
• ¾ szklanki cukru
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia CYKORIA
• 1 cukier wanilinowy CYKORIA
• ¾ szklanki mleka
• ½ tabliczki czekolady
Do dekoracji:
• 1 opakowanie polewy czekoladowej CYKORIA + 50g masła + 1 łyżka wody
• 1 torebka posypki dekoracyjnej o smaku kakaowo-waniliowym CYKORIA
Przygotowanie. Czekoladę kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami ciasta. Przekładamy do silikonowych form na babeczki. Pieczemy w temp. 185 stopni przez ok. 30 minut. Kiedy babeczki będą gotowe, przystępujemy do przygotowania polewy. Masło, wodę i zawartość opakowania mieszamy ze sobą i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia składników. Gorącą polewę wylewamy na babeczki, całość posypujemy posypką dekoracyjną. Smacznego!

Autor: PR CLUB