4. Konkurs Fotograficzny Dilmah rozstrzygnięty

2010-12-22

Tegoroczna edycja konkursu rozpoczęła się 23 sierpnia i trwała do 31 października 2010 r. Uczestnicy nadesłali 3 119 portretów fotograficznych, spośród których Jury wybrało trzy najlepsze prace. Ich autorami są: Piotr Biegaj, Silvana Oczkowska oraz Paweł Stelmach.

4. Konkurs Fotograficzny Dilmah rozgrywany w kategorii „Portret" adresowany był do wszystkich miłośników fotografii - zarówno profesjonalistów, jak i amatorów. Aby wziąć w nim udział, należało wypełnić formularz zgłoszeniowy na stronie www.dniherbaty.pl/konkurs i załączyć swoje fotografie.

Prace oceniane były pod względem, m.in. jakości, oryginalności kompozycji, a także zgodności z konkursową kategorią. Jurorami konkursu byli: Szymon Szcześniak (Akademia Fotografii), Marcin Grabowiecki (Fotopolis.pl), Maciej Murański (National Geographic Traveler), Izabela Urbaniak (fotografka) oraz Piotr Witomski (Dilmah).

„W tym roku mieliśmy wiele pracy i wyjątkowo trudne zadanie. Poziom prac był oczywiście zróżnicowany, ale nie zabrakło znakomitych portretów. I to właśnie wybór najlepszych z najlepszych okazał się największym wyzwaniem" - komentuje jeden z Jurorów, Piotr Witomski.

Zwycięzcą 4. Konkursu Fotograficznego Dilmah został Piotr Biegaj z Gdańska, który tym samym stał się posiadaczem biletu na Cejlon, walizki na sprzęt fotograficzny oraz tabletu. Drugie miejsce - premiowane indywidualnym kursem fotograficznym z Szymonem Szcześniakiem, tabletem oraz torbą fotograficzną - zajęła Silvana Oczkowska z Szubina. Trzecią nagrodę wraz z kursem fotografii, tabletem i torbą fotograficzną przyznano Pawłowi Stelmachowi z Sochaczewa.

Sponsorami nagród w Konkursie Fotograficznym Dilmah byli: Akademia Fotografii, Wacom oraz Lowepro. Patronat medialny nad konkursem objęły magazyny fotopolis.pl, Exklusiv, National Geographic Traveler, oraz National-Geographic.pl.





Ciekawostki

2014-01-08 16:43:50 | Komentarze: 0

Jedz ser żółty zimą – 3 powody

Zimą zasadniczo polecane przez dietetyków są kasze oraz owoce i warzywa. Produktów, które dodadzą nam siły i uzupełnią brakujące witaminy i minerały, jest jednak o wiele więcej. Jednym z nich jest ser żółty - zdradzamy, jakie ma właściwości i dlaczego nie powinno go zabraknąć w naszym zimowym jadłospisie.

Kapary i karczochy - z czym to się je?

Zdrowe, ekologiczne szkło TERMISIL – idealne do pieczenia ciast i własnego chleba!

Pieczenie w naczyniu żaroodpornym Grill&Drop jest takie proste!

Ochrona pszczół i motyli, czyli producenci żywności w trosce o środowisko

Bądź eko także w kuchni!

Życie kręci się wokół wody

RICOLA - FUNKCJONALNE CUKIERKI ZIOŁOWE – smak, orzeźwienie i bogactwo 13 ziół w każdym cukierku!

Skąd pochodzi Twoja ryba?

Student w wielki mieście - kulinarna szkoła przetrwania