Załóż konto na portalu i dodawaj swoje oferty za darmo.

Szukaj ofert



Katarzyna Pińkowska

Dodano: 2016-08-05

Kontakt

Liczba wyświetleń: 218

Oferta sprzedaży

Tarta z malinami – słodka rozkosz dla podniebienia

Słodycz malin połączona z mlecznym kremem i kruchym ciastem to prosty i pyszny sposób na tartę idealną do podania po rodzinnym obiedzie. Deser z ki... Słodycz malin połączona z mlecznym kremem i kruchym ciastem to prosty i pyszny sposób na tartę idealną do podania po rodzinnym obiedzie. Deser z kilku składników, przygotowany ot tak… prosto z serca, z pewnością zachwyci domowników swym smakiem.

Tarta z malinami

SKŁADNIKI:
Ciasto:
• opakowanie Ciasta Kruchego DELECTA
• 1 jajko
• 100 g zimnej margaryny
Nadzienie:
• 500 g malin
• 350 ml schłodzonego mleka skondensowanego
• 2 żółtka
• 1 budyń śmietankowy DELECTA

PRZYGOTOWANIE
1. Przygotuj ciasto. Okrągłą formę do wypieku tarty wyłóż papierem do pieczenia, a piekarnik nastaw na 200°C bez termoobiegu. Do wysokiej miski wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj jajo oraz margarynę i miksuj na wysokich obrotach przez 3 minuty. Następnie wyrabiaj ciasto do momentu aż powstanie zwarta kula.
2. Wyklej ciastem formę i wstaw ją do nagrzanego piekarnika na ok. 20-30 min. Po upieczeniu odstaw do ostudzenia na 15-20 minut.
3. W tym czasie przygotowuj słodką masę. Budyń wymieszaj z połową szklanki skondensowanego mleka, a następnie dodaj do masy dwa żółtka.
4. Gdy krem uzyska jednolitą, gładką konsystencję dodaj resztę mleka i gotuj całość do momentu wrzenia. Następnie zmniejsz ogień i gotuj masę do momentu zgęstnienia (ok. 10 minut). Pamiętaj o ciągłym mieszaniu.
5. Gotowy krem wylej na wystudzone ciasto. Po około 5 minutach ułóż na masie umyte maliny.
6. Gdy tarta wystygnie wstaw ją do lodówki na minimum 5 godzin. W tym czasie masa powinna odpowiednio stężeć.

Smacznego!

Dodajesz więcej ofert w Gieldaspozywcza.pl? Załóż konto za darmo