Szukaj ofert



Oferta sprzedaży

Noże Sita Szarpaki Kątowe do wilka W 160

Cena netto: nie podano


Opis oferty

NÓŻ KĄTOWY charakteryzuje sie bardzo dużymi katami ostrymi na krawędziach tnących .Kształt ramion ułatwia przepływ farszu w kierunku sita a łukowe ząbkowane ostrza wydłużają krawędz tnącą o 20 %co ułatwia proces cięcia . W nożach do W200 indukcyjnie odpuszczamy rdzeń co sprawia że bardzo dobrze nadaje się równiez do mięsa mrożonego SITO KĄTOWE posiadają otwory wywiercone pod kątem 20 stopni w taki sposób aby zawsze nie zależnie od strony ustawiały się ostrą krawędzią tnącą do współpracującego z nim noża .Ważne jest aby małe średnice otworów do fi 10 mm były wiercone po spirali zapewnia to równomierne zużycie sita jak i współpracującego z nim noża SZARPAK KĄTOWY charakteryzuje się znacznie większymi kontami ostrymi na ząbkowanych krawędziach tnących a rozkład lini ostrza w stosunku do współpracującego na nim ramienia noża kontowego znacznie zmniejsza oddziałujące na niego siły. Pozwoliło to zwiększyć o 15 % powierzchnie nerek bez wpływu na wytrzymałość . LEPSZA JAKOŚĆ FARSZU - im drobniejsze sito końcowe tym bardziej uwidacznia się różnica. ZWIĘKSZONA O 15 DO 60 %WYDAJNOŚĆ w zależności od rodzaju farszu i zastosowanych sit .DWU TRZY KROTNIE WYDŁUŻONY CZAS OD OSTRZENIA DO OSTRZENIA fakt ten powoduje proporcjonalne zwiększenie żywotności zestawu co równoważy różnice w cenie MNIEJSZY PRZYROST TEMPERATURY testy wykazały od 0,5 do 1,5 stopnia C różnicy. ZMNIEJSZONE OBCIĄŻENIE PRZEKŁADNI WILKA I MNIEJSZY POBÓR PRĄDU ostre krawędzie tnące i ułatwiony przepływ farszu zmniejszają siłę potrzebną do procesu cięcia. OSTRZENIE wykonuje się w ten sam sposób co w zestawach tradycyjnych . Tradycyjne zestawy również w sprzedaży tel 602 33 85 11

Szczegóły oferty

  • Dodano: 2018-11-13
  • Ważne do: Oferta archiwalna
  • Stan: Nowy
  • Cena netto: nie podano

Liczba wyświetleń: 56