Szukaj ofert



Oferta sprzedaży

Młynek koloidalny Młynki pionowe

Cena netto: nie podano


Opis oferty

Zastosowanie
Młynek służy do rozdrabniania mięsa, surowych skór, ryb i innych produktów pochodzenia mięsnego. Znajduje również zastosowanie w produkcji mleczarskej (homogenizowanie twrogu), jak również sprawdza się w rozdrabnianiu owoców np. w wytwórniach lodu.


Funkcje
Poprzez bardzo precyzyjny proces cięcia wszystkich składników, umożliwia wykorzystanie takich części jak: żołądki, jelita, łapy i ścięgna do produkcji różnych rodzajów kiełbas. Polepsza to smak i konsystencję żywności. Młynki koloidalne odgrywają dużą rolę w produkcji wątrobianki, nadzień i sosów. Odpowiednia ilość wody oraz tłuszczu jest decydująca dla prawidłowego przebiegu procesu mielenia. W celu uzyskania największej efektywności produkt wyjściowy powinien zawierać 40% wody i 20% tłuszczu.

Występuje w dwóch wersjach:

młynek koloidalny = bez mieszadła
homogenizator = młynek + mieszadło

Szczegóły oferty

  • Dodano: 2006-09-05
  • Stan: Nowy
  • Cena netto: nie podano

Liczba wyświetleń: 4271