Załóż konto na portalu i dodawaj swoje oferty za darmo.

Szukaj ofert



QPB SP ZOO

Dodano: 2012-10-06

Kontakt

Liczba wyświetleń: 2488

Oferta sprzedaży

KASZTANY JADALNE - Owoce Drzewa Chlebowego - MARONY

KASZTANY JADALNE - Owoce Drzewa Chlebowego - MARONY
W smaku zbliżone są do orzechów, są lekkostrawne i odżywcze.
Kasztany jadalne są całkowicie p... KASZTANY JADALNE - Owoce Drzewa Chlebowego - MARONY
W smaku zbliżone są do orzechów, są lekkostrawne i odżywcze.
Kasztany jadalne są całkowicie pozbawione glutenu , mogą być spożywane przez osoby dotknięte celiakią , nie powodują ALERGII.
MAJĄ WŁAŚCIWOŚCI ANTYRAKOWE

Zawierają :
Skrobia, cukier, białko, tłuszcze roślinne, sacharozę,
kwasy : polifenolowe, jabłkowy, cytrynowy
witaminy B ,C,E i K.
wapno, magnez, potas, fosfor, żelazo
lecytynę (wzmacnia pamięć), flawonoidy, garbniki, karotenoidy, związki kumarynowe.
Escynę - mieszanina saponin trójterpenowych o właściwościach uszczelniania ściany naczyń krwionośnych i zmniejszania obrzęków
mają właściwości antyrakowe
100 g kasztanów dostarcza tyle samo witaminy C, co 100 g cytryny.
100g zawiera 6g błonnika, więcej niż makarony i ryż.

Zastosowanie:
Kasztany jadalne są uznawane za jeden z najbardziej ekskluzywnych dodatków do dań i deserów kuchni europejskiej. Jada się je gotowane, pieczone lub prażone.
Można je zemleć na mąkę, a następnie używać jej do przyrządzania ciast, chleba, naleśników.

Na infekcje i zmęczenie
Kasztany jadalne wzmacniają odporność organizmu i przeciwdziałają infekcjom. Ponadto są bardzo bogate w skrobię, która przy obróbce termicznej zamienia się w cukier złożony (wolno przyswajany przez organizm).
Kasztany zawierają w sobie również błonnik pokarmowy, dzięki któremu są produktem sycącym. Nie brakuje im też białka i tłuszczu, a 2/3 wszystkich tłuszczy zawartych w nich to tłuszcze nienasycone, wskazane przy zwalczaniu chorób serca i krążenia.
Zawierają kwas jabłkowy, lecytynę, magnez, żelazo, potas i witaminy B1, B2 oraz E, witaminę młodości. Zalecane spożywanie kasztanów w okresach lekkiego stresu i przemęczenia. Zawierają sporo potasu, dlatego polecane są osobom uprawiającym sporty.

Sposób przygotowania
- gotowanie 20 -30 minut (do pęknięcia skorupki)
- prażone 10-20 minut (ponacinane prażymy na patelni i pod przykryciem)
- pieczone 20-30 minut ( w piekarniku 200st C)

Ugotowane lub uprażone można zamarynować z migdałami i miodem lub konserwować jak kompot. Przetartą masę kasztanową można mrozić.
Najbardziej popularne i najchętniej kupowane są świeżo pieczone kasztany sprzedawane bezpośrednio na straganach.

Oferujemy
SELEKCJONOWANE KASZTANY JADALNE z HISZPANII.

SPRZEDAŻ TYLKO HURTOWA
Kasztany - luzem lub worki 50 kg
CENA DO UZGODNIENIA
Przy zamówieniu cało samochodowym transport GRATIS

Kategoria

Dodajesz więcej ofert w Gieldaspozywcza.pl? Załóż konto za darmo