Informacje ogólne
Primulator powstał w 1966 roku w Oslo. Od momentu powstania firma rozwijała się obsługując rynek HoReCa. Pod koniec lat 80-tych PRIMULATOR, mając ustabilizowaną pozycję na rynku norweskim rozpoczął działalność na rynkach krajów Europy wschodniej oraz Skandynawii: 1991 r – Primulator Polska (biura i punkty serwisowe w 6 miastach), 1993 r – Primulator Estonia, 1994 r Primulator Finlandia. Obecnie Primulator posiada swoje odziały także w krajach nadbałtyckich (Litwa, Łotwa, Białoruś), Rosji oraz w Szwecji.
Na terenie Polski biura firmy znajdują się w Warszawie, Łodzi, Poznaniu, Krakowie, Zabrzu i Gdyni. 25-letnia tradycja i doświadczenie sprawiły, że cieszymy się zaufaniem klientów indywidualnych oraz sieciowych, do grona których należą: Coca Cola, Subway, AmRest, Orlen, McDonald's, Ikea, Statoil, BP, SHELL a także liczne hotele, sieci kawiarni, lodziarnie, cukiernie i restauracje.
Wraz ze wzrostem wymagań klientów, udoskonalamy naszą ofertę, proponując sprzęt najnowszej generacji. Oferujemy produkty renomowanych firm, które charakteryzuje wysoka jakość wykonania, estetyczny wygląd i ekonomiczna eksploatacja
Od początku działania Primulator koncentruje się na zapewnieniu najwyższej jakości rozwiązań dla gastronomii. Korzystając z wieloletniej wiedzy i doświadczeń wszystkich oddziałów zapewniamy kompleksowe rozwiązania dla kawiarni, lodziarni, cukierni i piekarni.
Od technologicznej fazy projektowej lokalu, poprzez wyposażenie w sprzęt, kończąc na szkoleniach, oczywiście przy zapewnieniu najwyższej jakości usług serwisowych dostępnych 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu. Wykonujemy okresowe przeglądy maszyn zakupionych w naszej firmie. Wszystkim klientom naszej firmy zapewniamy swobodny dostęp do oryginalnych części zamiennych i terminową realizację zamówień.
Wieloletnia współpraca z klientami sieciowymi pozwoliła nam wypracować optymalne rozwiązania m.in. dla sieci kącików kawowych na stacjach paliw, kawiarni i hipermarketów, szczególnie w koncepcji c-stores, gdzie minimalizacja czasu obsługi klienta, niezawodowość urządzeń, a przede wszystkim najwyższa jakość oferowanych produktów jest kluczem do sukcesu.
Szkolenia to również istotna część działalności firmy Primulator - aby zakup był udaną inwestycji specjaliści z działu handlowego służą poradą, dobierając urządzenie do potrzeb i wymogów klienta oraz warunków eksploatacji. W trosce o pełne wykorzystanie możliwości urządzeń proponujemy profesjonalne szkolenia w zakresie obsługi oraz technologii przygotowywania najwyższej jakości kawy (Akademia Espresso), lodów (Carpigiani Gelato University) czy świeżo przygotowanych kanapek i przekąsek.
W naszej ofercie posiadamy produkty następujących firm: Comenda, Coffee Queen, Blendtec, Casadio, Cornelius, Carpigiani, Everpure, Faema, GBG, ISA, Icematic, WMF, Blendtec, Selmi, MAHLKÖNIG, Merrychef, BUNN, Eurochef, Anfim, Convotherm.
Opis działalności
Rok założenia: 1991
Ilość pracowników: 75
Główne rynki: Poland
Główne kategorie: Artykuły spożywcze
Informacje kontaktowe
Osoba kontaktowa: Biuro Łódź
Ulica: Lodowa 128
Kod pocztowy: 93-232
Miasto: Łódź
Województwo: Łódzkie
Kraj: Poland
Telefon stacjonarny: +48.42.6760474
Fax: +48.42.6760477
WWW: www.primulator.pl