Szukaj firmy


Łódzka Spółdzielnia Mleczarska JOGO

Informacje ogólne



Łódzka Spółdzielnia Mleczarska powstała w 1934 roku w okresie kryzysu gospodarczego. Impulsem do jej utworzenia była potrzeba ułatwienia rolnikom zbytu mleka , a co za tym idzie uzyskania przez nich stałych dochodów finansowych.

Pierwszy zakład produkcyjny Łódzkiej Spółdzielni rozpoczął działalność w 1936 w wydzierżawionych pomieszczeniach przy ulicy Gdańskiej 126. Ofertę rynkową Ł.S.M stanowiło mleko, masło, śmietany i twarogi wytwarzane z ponad 2 milionów litrów skupionego mleka.

Obecnie Jogo Łódzka Spółdzielnia Mleczarska liczy około 2 tysięcy czynnych dostawców mleka, 22 punkty skupu i 14 tras bezpośredniego odbioru mleka. Nadrzędnym celem działalności Łódzkiej Spółdzielni Mleczarskiej jest ciągłe zaspokajanie potrzeb, wymagań i oczekiwań klientów w zakresie obsługi jakości oferowanych produktów. Aby osiągnąć te cele Spółdzielnia Mleczarska w Łodzi wprowadziła system jakości zdrowotnej HACCP. Jednoczesnie wdrażając system zakład otrzymał kategorie A, która potwierdziła spełnienie przez zakład wymogów narzuconych przez UE. Zakład posiada zezwolenia na eksport swoich wyrobów do krajów Unii Europejskiej i Federacji Rosyjskiej.Obecnie Jogo Łódzka Spółdzielnia Mleczarska eksportuje swoje produkty do Stanów Zjednoczonych.
Jako firma staramy się jak najlepiej dostosować swoją ofertę do wymagań odbiorców poprzez wprowadzanie nowego asortymentu, zmiane opakowań i ich szaty graficznej. Dostarczamy swoje produkty m.in. do takich województw jak:

łódzkie, śląskie,wielkopolskie,opolskie,

mazowieckie,małopolskie,warmińsko-mazurskie,pomorskie.

Posiadamy dobrze rozwiniętą sieć dystrybucji, która gwarantuje dotarcie do jak największej ilości odbiorców. Wprowadzamy nowe rozwiazania mające na celu:

- rozszerzenie rynków zbytu

- rozwój hurtowej sieci handlowej

- zapewnienie ciągłości sprzedaży wyrobów

- dalszą współpracę z super i hipermarketami

Obecnie Jogo Łódzka Spółdzielnia Mleczarska zajmuje się produkcją galanterii mleczarskiej. Produkuje napoje fermentowane( naturalne i smakowe): jogurty, kefir, śmietanę, mleko acidofilne, maślankę oraz serki owocowe, desery mleczne a także sery twarogowe, twarożki wiejskie, masło , mleko pasteryzowane oraz mleko UHT( Moje Mleko)