Szukaj Bloga

Business Blog

Nowy sezon na warzywa!

2007-06-18 | Wiesław Stefański

Nowy sezon na warzywa!. Własnie rozpoczyna się nowy sezon na warzywa korzeniowe, dlatego już w najbliższych dniach w ofercie firmy BUDREX FOOD pojawią się MŁODE 
ZIEMNIAKI STERYLIZOWANE TOPOTATO.

TOPOTATO dzięki temu,...
Własnie rozpoczyna się nowy sezon na warzywa korzeniowe, dlatego już w najbliższych dniach w ofercie firmy BUDREX FOOD pojawią się MŁODE
ZIEMNIAKI STERYLIZOWANE TOPOTATO.

TOPOTATO dzięki temu, że są obrane, zapakowane próżniowo i poddane procesowi sterylizacji, są od razu gotowe do spożycia na zimno, a po krótkim podgrzaniu lub podsmażeniu – również na gorąco, w całości, w plastrach lub w postaci purée.

Podstawowe zalety ziemniaków TOPOTATO:

Ø wyeliminowanie wszystkich procesów „brudnych”, takich jak mycie i obieranie:

o w firmach cateringowych i lokalach gastronomicznych brak konieczności posiadania odrębnego pomieszczenia tzw. „obieralni”

o możliwość zmniejszenia zatrudnienia

o większe bezpieczeństwo higieniczne

o wyeliminowanie punktów krytycznych przy wdrażaniu HACCP

o możliwość stosowania w placówkach gastronomicznych, które dotychczas nie mogły używać świeżych warzyw.

Ø brak odpadów organicznych

Ø produkt ekonomiczny - klient płaci tylko za produkt netto (zużywane jest 100% produktu)

Ø łatwiejsze przechowywanie (długi okres przydatności do spożycia bez konieczności chłodzenia, produkt zajmuje mniej miejsca niż tradycyjne ziemniaki, podczas przechowywania nie traci na jakości)

Ø brak konieczności gotowania lub znacznie skrócony czas gotowania – oszczędność energii do 60%

Ø idealny do systemu cook&chill

Dostępna również sterylizowana kostka ziemniaczana 8x8x8 mm oraz pozostałe warzywa korzeniowe sterylizowane (zarówno w całości, jak i w kostce).

Główna nagroda w kategorii "Żywność" na targach Eurogastro.

Szczegóły oferty na stronie www.budrex.com.pl zakładka BUDREX FOOD

Komentarze

Nie jesteś zalogowany! Dodaj komentarz jako użytkownik portalu Dodaj komentarz anonimowo jako gość.